Trouwzaal 3
De Kennedyzaal is genoemd naar de Dordtse kunstenaar Reinier Kennedy. Hij maakte de wandschilderingen die in de zaal te zien zijn tussen 1914 en 1926. Aanvankelijk bevonden deze zich in de hal van het Stadhuis, later zijn de schilderingen overgebracht naar de trouwzaal. Het zijn drie allegorische voorstellingen: ‘De Sint Elisabethsvloed’, ‘De handel van Dordrecht in de Gouden Eeuw’ en ‘De industrie’. Aan de raamkant van de trouwzaal hangen de schetsen die de in 1960 gestorven kunstenaar voor de wandschilderingen maakte.

De zaal werd lange tijd zowel als trouwzaal gebruikt als voor de vergaderingen van het stadsbestuur. Het gold dan ook als de belangrijkste kamer van het Stadhuis. Tegenwoordig is de zaal alleen nog in gebruik als trouwzaal. Bij de restauratie in 1975 verkeerden de schilderingen in een zodanig slechte staat, dat werd overwogen om ze definitief te verwijderen. Uiteindelijk bleek restauratie van de schilderingen mogelijk en zijn ze verplaatst naar de trouwzaal, omdat ze in de verbouwde hal niet meer aangebracht konden worden.

De Kennedyzaal telt 56 zitplaatsen (exclusief het bruidspaar). Verder kunnen bruiloftsgasten plaatsnemen in de vensterbanken of staand de ceremonie bijwonen.