Sociale Dienst Drechtsteden

Dordrecht heeft Antwoord De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) voert voor Dordrecht en de overige Drechtsteden taken uit, die te maken hebben met werk, inkomen en zorg.
In deze pagina krijgt u antwoord op de 10 meest gestelde vragen aan de SDD.
 

Ik wil een uitkering aanvragen. Wat moet ik doen?

U bent werkloos geworden en heeft even geen salaris? Of u heeft te weinig inkomsten om zelf in uw levensonderhoud te voorzien? U kunt dan, onder bepaalde voorwaarden, in aanmerking komen voor een uitkering. U kunt zich melden bij de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) en een afspraak maken voor een informatiebijeenkomst. Dit kan aan de balie van de SDD. Of u belt voor een afspraak met de klantenservice op 078 770 89 10. Vóór u naar de SDD komt is het belangrijk dat u zich inschrijft als werkzoekende bij het UWV. Dat doet u op de website www.werk.nl.

De SDD vindt het belangrijk dat u zo snel mogelijk aan het werk gaat. Wie werk heeft, kan zijn eigen geld verdienen. Zo bent u weer zelfstandig. Na de informatiebijeenkomst bent u daarom verplicht eerst zelf 2 weken actief op zoek te gaan naar werk. Lukt het u niet om zelf werk te vinden, dan helpt de Sociale Dienst u daarbij op weg.

Jonger dan 27 jaar
Bent u jonger dan 27 jaar dan bent u verplicht om eerst zelf vier weken actief naar werk of een opleiding te zoeken. In deze periode moet u naast solliciteren bekijken of u nog een nieuwe opleiding kunt gaan doen of uw oude opleiding kunt afmaken. In deze periode heeft u geen recht op financiële ondersteuning door de Sociale Dienst.

Afspraak maken
Een afspraak maken bij de SDD kan op de volgende manieren:

  • u belt de klantenservice op telefoonnummer 078 770 89 10 (op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur)
  • u gaat langs bij het kantoor van de SDD aan de Spuiboulevard 298 in Dordrecht (op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur)
Neem bij uw afspraak uw geldige identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart) mee.

Ik heb een uitkering van de SDD. Wanneer krijg ik het geld?

Uw maandelijkse uitkering staat op de eerste dag van de maand op uw rekening.

Waarom is mijn uitkering nog niet gestort?

Als uw uitkering nog niet gestort is, heeft u waarschijnlijk uw inkomstenverklaring nog niet ingeleverd. Lever deze dan zo snel mogelijk in. Daarna kijkt de SDD of uw uitkering gestort kan worden.
Heeft u wel uw inkomstenverklaring ingeleverd, maar geen geld ontvangen? Bel dan de Klantenservice op nummer 078 770 89 10.

Ik heb een uitkering aangevraagd. Hoe lang duurt het voordat ik die krijg?

De wettelijke termijn waarin de SDD moet beslissen of u een uitkering krijgt, is 8 weken. Meestal krijgt u binnen 4 weken bericht of u een uitkering krijgt. Maar de SDD mag er dus 8 weken over doen om te beslissen.

Kan ik mijn afspraak bij de SDD verzetten?

Uw afspraak verzetten of afzeggen kan alleen als u daar een dringende reden voor heeft. Om een afspraak te verzetten of af te zeggen belt u de Klantenservice op nummer 078 770 89 10.
Voorkom dat u een boete krijgt voor het niet nakomen van uw verplichtingen. Meld u alleen af als het echt niet anders kan.

Ik ben deurwaarder. Wat is de stand van zaken van de schuldbemiddeling van een klant van de SDD?

Als u als deurwaarder wilt weten hoe het staat met de schuldbemiddeling van een klant van de SDD, stelt uw vraag via het contactformulier hieronder. U krijgt dan binnen 24 uur antwoord op uw vraag. Of u belt de Klantenservice op nummer 078 770 89 10. Zij gaan voor u na wat de stand van zaken is van de schuldenregeling.

Ik krijg weekgeld van de SDD. Is mijn geld deze week al overgemaakt?

Als u wilt weten hoe het met uw weekbetaling staat, stelt u uw vraag via het contactformulier hieronder. U krijgt dan binnen 24 uur antwoord. Of u belt de Klantenservice van de SDD op nummer 078 770 89 10. De Klantenservice gaat dan voor u na of de weekbetaling is overgemaakt.

Ik heb huishoudelijke ondersteuning (of een rolstoel, een scootmobiel, aanpassingen aan mijn huis) aangevraagd. Hoe staat het daarmee?

Als u wilt weten hoe het met uw aanvraag Wmo staat, stelt u uw vraag via het contactformulier hieronder. U krijgt dan binnen 24 uur antwoord op uw vraag. Of u belt de Klantenservice van de SDD op nummer 078 770 89 10.

Ik moet geld terugbetalen aan de SDD. Waarom is dat?

Als u geld moet terugbetalen aan de SDD, heeft u waarschijnlijk teveel bijstand ontvangen. U heeft hierover een brief gekregen van de SDD. Als u hier vragen over heeft, belt u de Klantenservice op nummer 078 770 89 10.

Kan ik een betalingsregeling krijgen?

Als u geld moet terugbetalen, kunt u meestal een betalingsregeling krijgen.
Wat u per maand moet terugbetalen hangt af van uw inkomsten.
Voor een betalingsregeling belt u de Klantenservice van de SDD op nummer 078 770 89 10.

Mijn vraag staat er niet bij. Waar kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie kijkt u op de website van de SDD. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier hieronder. U krijgt dan binnen 24 uur antwoord op uw vraag. Of u belt de Klantenservice van de SDD op nummer 078 770 89 10.